نخود نوعی حبوبات است که معمولاً در مناطق مدیترانه مصرف می شود و ما در سراسر جهان شروع به رام کردن آن کرده ایم.
انواع نخود همچون نخود شکسته غذایی با امکانات فراوان محسوب می شود، نخود یکی از مواد اصلی هوموس و فلافل است، دو غذای سنتی خاورمیانه که هر روز بیشتر در کشورمان پیدا می کنیم.
ویژگی های نخود
- منبع عالی پروتئین گیاهی؛
- غنی از فیبر غذایی؛
- انتقال روده را ترویج می کند.
- اثر سیری را افزایش می دهد.
- سلامت قلب و عروق را حفظ می کند.
ارزش یک قسمت نخود چقدر است؟ ارزش غذایی 100 گرم نخود پخته به شرح زیر می باشد:
- کالری 147
- پروتئین ها 8.31 گرم
- کربوهیدرات ها 17.7 گرم
- لیپیدها 3 گرم
- فیبر رژیمی 8.2 گرم
روی ریزمغذی های موجود در نخود تمرکز کنید:
از جمله مواد مغذی موجود در نخود به مقدار مناسب می توان به موارد زیر اشاره کرد: منگنز: نخود آب پز منبع عالی منگنز است.
آرد نخود منبع خوبی برای خانم ها و منبع خوبی برای آقایان است که نیاز آنها متفاوت است. منگنز به عنوان یک کوفاکتور برای چندین آنزیم عمل می کند که ده ها فرآیند متابولیک مختلف را تسهیل می کند. همچنین در جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد شرکت می کند.
مس: نخود پخته منبع عالی مس است، در حالی که آرد نخود منبع خوبی است. مس به عنوان ترکیبی از چندین آنزیم، برای تشکیل هموگلوبین و کلاژن پروتئینی که در ساختار و ترمیم بافت ها استفاده می شود در بدن ضروری است. چندین آنزیم حاوی مس نیز به دفاع بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند.
فولات: نخود پخته منبع عالی فولات است در حالی که آرد نخود منبع خوبی است. فولات (ویتامین B9) در تولید تمام سلول های بدن از جمله گلبول های قرمز نقش دارد.
این ویتامین در تولید مواد ژنتیکی (DNA, RNA)، در عملکرد سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن و همچنین در بهبود زخم ها و زخم ها نقش اساسی دارد.
از آنجا که برای تولید سلول های جدید ضروری است، مصرف کافی در طول دوره های رشد و برای رشد جنین ضروری است.